Batkat
    • Auto moto
    • Business
    • Domov
    • Dovolená
    • Kultura
    • Láska
    • Moto
    • Peníze
    • Produkty
    • Sport
    • Www
    • Zábava
    • Zdraví
    • Ženy
    • Životní styl

Alternativní způsoby slazení

13. 10. 2019|
| 0 Comments
Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • Jak se zbavit závislosti na cigaretách?
  • Bydlení v mobilních domech
  • Chcete zhubnout? Sportujte! Jaké sporty jsou nejlepší, když chcete shazovat kila?
  • Domácí výčep – nejlepší rozhodnutí
  • Zorganizujte si dovolenou po svém, a třeba s dodávkou

Archivy

  • Červenec 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Duben 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Duben 2020
  • Březen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Říjen 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červen 2019
  • Květen 2019
  • Únor 2019
  • Listopad 2018
  • Srpen 2018
  • Červen 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Prosinec 2017
  • Září 2017
  • Červenec 2017
  • Duben 2017
  • Říjen 2016

Rubriky

  • Auto moto
  • Business
  • Domov
  • Dovolená
  • Kultura
  • Láska
  • Moto
  • Nezařazené
  • Peníze
  • Produkty
  • Sport
  • Www
  • Zábava
  • Zdraví
  • Ženy
  • Životní styl

Základní informace

  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace

O škodlivosti bílého cukru bylo napsáno velké množství studií, i přes to je to však nejčastěji používaný cukr, především ve výrobě potravin. Tam se totiž hraje především na cenu. Ale i doma má většina z nás pouze ten nezdravý bílý cukr a přitom je tak lehké jej nahradit.

  1. Med

Med je přírodní alternativou bílého cukru, který má spoustu zdravotních výhod. Obsahuje acetylcholin, dextriny a zároveň obsahuje i jiné látky ne jen cukr. Med je vhodný spíše do studené kuchyně, k oslazení jogurtu, ale při vaření ztrácí všechny své vitamíny.

med

  1. Stévie

Stévie je v současné době velice oblíbená jako sladidlo. Jedná se o rostlinu, která neobsahuje kalorie, avšak sladí mnohem více než klasický cukr. Stévie zlepšuje trávení a také zvyšuje inzulínovou citlivost u diabetiků. Stévie má však mírný „ocásek“ a tím pádem nevyhovuje všem. Stévie se vyrábí ve formě prášku a tím pádem ji můžete použít běžně místo klasického cukru.

  1. Datle

Datle jsou nejsladším ovocem vůbec, i proto se využívají jako sladidlo, které je velice vhodné pro všechny, kteří chtějí aspoň trochu omezit cukr ve své stravě. Jsou velkým zdrojem draslíku, mědi, vápníku a železa, konzumují se především sušené, nebo ve formě pasty a tím pádem mají i poměrně dlouhou trvanlivost. Datlemi si můžete osladit v podstatě cokoli, včetně pečených moučníků.

  1. Sirupy

Různé sirupy jsou čím dál častěji využívány ke slazení a k náhradě klasickému cukru. Sirupů je poměrně velké množství. Koupit můžete třeba Agáve nakliceno.cz sirup, který je čistě přírodním sladidlem na bázi fruktózy. Vyrábí se z rostliny agáve, rostoucí v Mexiku. Je velice vhodná ke slazení, avšak stejně jako ostatní sirupy, není vhodné sladit pouze jím, kvůli velkému obsahu fruktózy. Mezi další sirupy patří třeba kukuřičný, rýžový, švestkový, javorový, nebo třeba čekankový, který je v současné době velice oblíbený, především mezi diabetiky.

agáve


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
« Neviditelné spojení
Jak předejít onemocnění »

Theme by The WP Club | Proudly powered by WordPress